Ozindus

Een ander conflict tussen de psychotherapeut en de klant – en het schandaal flitst opnieuw op het netwerk op het netwerk. Wat te doen als degene aan wie we het meest geheim vertrouwen, bewust pijn veroorzaakt en vernedert met plezier? Het recente verhaal waarin de klant klaagde over een aanstootgevende boodschap van een psychotherapeut, riep opnieuw de vragen van professionele ethiek op.

Ongeveer vijftien jaar geleden, op een crisismoment, besloot ik toen over de niet -populairste stap – om contact op te nemen met een psychotherapeut. Hoe groot wanhoop was vanwege het levensproblemen, ik hoopte zoveel om hier hulp te krijgen.

De vergadering vond plaats in de specialist thuis en was helemaal niet zoals wat ik in de bioscoop zag. Nou, God zij met haar, met een bank. Binnen een uur moest ik luisteren naar wat een coole specialist het was, hoeveel mensen hielpen en hoe gelukkig ik was om precies naar haar toe te komen. In principe eindigde hier het uur. Nadat ik “voor consult” had betaald, ging ik in volledige verwarring uit.

Ik heb geen contact meer gemaakt met deze vrouw. Toen bleek dat zij, in een vrij hoge positie in een van de instellingen, als psychotherapeut lang toezicht of persoonlijke therapie had doorgegeven, en dit is heel, heel belangrijk. Later bracht het leven het leven met verantwoordelijke, mager en in een goede nauwgezette professionals die velen hebben geholpen en helpen.

Maar wat te doen met de cliënt als in relaties met de psychotherapeut “iets mis is”, maar het is moeilijk om te begrijpen wat precies?

Basiscriteria

Er zijn enkele punten waarmee rekening moet worden gehouden, waarbij u jezelf vertrouwt als een onbekende of onbekende persoon. Over het algemeen met zijn problemen naar een psychotherapeut gaan is een competente en goede aanpak. Maar eerst moet je zijn professionaliteit verifiëren: hij moet op dit gebied een volledig hoger onderwijs hebben en een diploma van een psycholoog of psychiater hebben.

Naast het diploma moet hij training volgen in een van de officieel toegestane psychotherapeutische methoden. In dit geval kan hij lid zijn van enkele professionele gemeenschappen. Binnen het kader van de gemeenschap moet hij persoonlijke therapie en toezicht ondergaan.

De laatste wordt ook wel “therapie van therapie” genoemd – alleen de psychotherapeut zelf ontvangt het al. Met ervaren collega’s tijdens sessies kan hij geen persoonlijke problemen bespreken, maar persoonlijk professionele die zich voordoen die zich voordoen tijdens het werk. Vóór de vergadering is het ook logisch om de specialisatie te vragen van wie u gaat met uw verzoek (familie, kinderen enzovoort).

Intuïtie en gezond verstand

Het is heel belangrijk om naar jezelf te luisteren. Niet -gewelddadige veranderingen in de psyche – een proces dat tijd en respect voor de klant vereist. En de keuze van een specialist wordt geassocieerd met wederzijdse instellingen. Het gebeurt dat een persoon een geweldige professional is, maar je “past niet”. Het kan ook een reden zijn voor de juiste scheiding en zoeken naar “uw” therapeut.

Wat “oproepen” een reden kan geven om degene die u vertrouwt nader te bekijken?

Ethische code

“Er is een algemene ethische code in de psychologische gemeenschap”, legt de klinische psycholoog Lidia Fedorova uit, “iedereen die een hogere psychologische opleiding heeft ontvangen, is bekend met professionele ethiek.

De ethische code is een reeks regels die het gedrag van een psycholoog bepaalt ten opzichte van de cliënt. En deze regels verschenen niet alleen zo, ze zijn geformuleerd als gevolg van analyse van fouten die hebben geleid tot negatieve gevolgen.

Daarom kan de psycholoog niet bestaan ​​uit dubbele relaties met de cliënt (vriendelijk, werknemers, romantisch, enz.), Geschenken van hem accepteren, informatie over hem oplossen, en nog meer kan de cliënt niet vernederen, fysiek of psychologisch verwonden.

De regels beschermen zowel de cliënt als de psycholoog. Maar ondanks dit is niemand veilig voor de situatie waarin een psycholoog of psychotherapeut, bewust of niet, de cliënt verwondt, de ethische code schendt.

De meeste psychologische verenigingen hebben hun eigen ethische commissies die klachten van klanten analyseren. Dit is een lang proces, waarna (in competente commissies) zowel de cliënt als de psychotherapeut revalidatie ondergaan.

En als de overtreding plaatsvond door de schuld van de psycholoog, worden sancties ook opgelegd. Dit kan bijvoorbeeld een vereiste zijn om opnieuw persoonlijke therapie te ondergaan, of om alle gevallen uit te voeren onder het verplichte toezicht, of om omscholing te ondergaan.

Helaas is er geen consensus in ons land over het licentiëren van de activiteiten van psychologen en psychotherapeuten, hoewel de wet al lang in overweging is genomen. Daarom is er geen algemeen ethisch comité dat de conflicten van psychologen en psychotherapeuten buiten verenigingen zou kunnen analyseren.

De markt van psychologische en bijna -psychologische (van niet -professionals die zichzelf ‘psychologen’) diensten in ons land noemen, zijn erg breed, dus de luide verhalen van ethische overtredingen duiken periodiek op op internet.

De persoon die retragicatie van zijn psychotherapeut heeft ervaren, is vaak niet beschermd en verward. Om op de een of andere manier met dit letsel om te gaan, blijft voor vele de enige manier van harde publiciteit in sociale netwerken over.

Aan de ene kant is https://gemiddeldepenis.com/verdikking-van-de-penis/ het goed dat er aandacht wordt gevestigd op deze kwesties, anderzijds wordt dit gegeven door een enorme prijs en nieuwe verwondingen in afwezigheid van officiële mechanismen voor zowel klanten als psychologen. Het gebeurt ook dat, nadat de klacht van de cliënt over de schending van de ethiek door de psycholoog is onderzocht, de commissie dergelijke overtredingen niet vindt. Dergelijke situaties worden verklaard door de dynamiek van therapeutisch werk “.

Helaas zijn zelfs gecertificeerde specialisten niet veilig voor fouten en professionele vervorming (trouwens, dit is precies wat de toezicht en persoonlijke therapie van de psychotherapeut nodig zijn). Dus in veel gevallen is het belangrijk dat de cliënt vertrouwen op gezond verstand en zijn eigen intuïtie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *